TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Nélkülöző családok tűzifájáért futhatunk virtuálisan az E-Kecsappal

05
2021 febr.

Nélkülöző családok tűzifájáért futhatunk virtuálisan az E-Kecsappal

Szabóné Kis Éva Szabóné Kis Éva

 

A járványhelyzetben sem állt le az ötletgyár az Együtt a Kecskeméti Családokért Közhasznú Alapítvány háza táján. Noha tavalyhoz hasonlóan egyelőre idén sem tudnak a vírus miatt jótékonysági sportnapot rendezni, mégis kitalálták, hogyan mozgassák meg a kecskemétieket, akik szívesen húznak sportcipőt egy jó ügy érdekében: virtuális futással juttathatjuk tűzifához a rászoruló családokat.

 

 

E-Kecsap Virtuális Futás

 

2021. február 8-28.

Nevezési díj: 5000 Ft

 

Mi a teendőd, ha csatlakoznál?

  1. Regisztrálj február 22-ig ezen a linken
  2. Utald el a nevezési díjat! Számlaszám: Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány 11732002-20410229; közlemény: név+futás
  3. Fuss vagy sétálj az általad kiválasztott távon!
  4. Akaszd ki büszkén az egyedi tervezésű, E-Kecsap logóval ellátott érmet a lakásban!

 

Azoknak a családoknak, akik eddig is nehéz körülmények közt éltek, a kialakult helyzet még nehezebbé tette a napi megélhetésüket. Akik fával tüzelnek, azoknak a téli hónapok akár 40-50 ezer Ft többletköltséget jelenthetnek havonta. Mivel az alapítvánnyal kapcsolatban álló családok közül soknak nagy teher a kellő mennyiségű tüzelő havi beszerzése, ebben rendszeresen segítik őket a hozzájuk beérkező adományokból. A felajánlásokért cserébe az E-Kecsap ezúttal olyan élménnyel szolgál a jótékonykodóknak, ami kettő az egyben még egy hasznos célt szolgál: népszerűsíti a mozgást.

 

Évi új kihívást talált magának 2021-re

 

“Jelen helyzetben felértékelődött a futás mint mozgásforma, hiszen egyedül vagy párosan, szabadban vagy futópadon, hidegben-melegben lehet végezni. Készíttettünk egy egyedi, E-Kecsap-os érmet, így aki megtisztel minket a nevezési díjjal és le is futja vagy sétálja az általa kiválasztott távot, márciusban megkapja a megérdemelt jutalmát. A bevételt pedig a téli tüzelőre szeretnénk fordítani, hiszen még javában tart a fűtési időszak és a családok tüzelőkészletei már kifogytak. Reméljük, hogy sok kecskeméti és környékbeli csatlakozik, netán országos szinten is aktivizáljuk a mozogni vágyó és jótékonykodó embereket” - bizakodik Szabóné Kis Éva, az alapítvány egyik alapítója, aki saját példájával ösztönzi a környezetét a csatlakozásra, hiszen ő maga is elkezdte komolyan venni a futást.

“Több próbálkozásom volt már a korábbi években a futással, de komoly elhatározásra 2020 szeptemberében jutottam. Látva gyerekeim sportszeretetét és kitartását a futásban, gondoltam, én sem punnyadhatok el mellettük 46 évesen. No, és persze fogyni is szerettem volna. Kezdetben 500 métert tudtam lefutni, és úgy fújtattam, mint akit kergetnek. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha le tudok majd futni több kilométert is, de a gyerekek és a férjem biztatásának köszönhetően, illetve annak hála, hogy a fiam megmutatta, hogyan is kell jól futni, végül sikerült legyőznöm saját korlátaimat. Ma már az 5-7 kilométeres táv sem okoz gondot. Ezen felbuzdulva a 2021-es kihívásom: minden hónapban egy érem gyűjtése. A közérzetem sokkal jobb a futás által, segít levezetni a stresszt, most már örömömet is lelem benne, jó példa a gyerekeimnek és csak úgy mennek le a kilók” - meséli saját élményeit és kapcsolatát a futással Éva.

 

Betti sok jó ügyért futott már

 

Szintén oszlopos tagja az E-Kecsapnak Koleszárikné Németh Beáta, aki évek óta a futás megszállottja, több maraton, sőt, még ettől hosszabb táv is került már a cipőibe.

“Mindegy, mi a motiváció, a táv, egy jó időeredmény, bizonyítási vágy, a mozgás öröme, az egészség megőrzése… A lényeg az, hogy mozduljunk meg! Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más mozgásforma ad feltöltődést. A lényeg az, hogy érezzük utána azt a fantasztikus megkönnyebbülést, boldogságot, amit a sport tud nyújtani. Én ezt a futásban és a jógában találtam meg” - magyarázza. “Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a kialakult járványhelyzetben még nagyobb figyelmet fordítsunk az egészségünk megőrzésére sportolással. Nagyon izgatottak vagyunk, mert még nem szerveztünk virtuális futóversenyt. Próbálunk mindent gördülékenyen intézni, de az esetleges kellemetlenségekért türelmet és megértést kérünk.”

Természetesen bíznak benne, hogy a közeljövőben nemcsak virtuálisan, hanem személyesen is tudnak majd jótékonysági sportnapot szervezni, hiszen az emberi kapcsolatoknak a személyes térben sokkal nagyobb ereje van.

 

“Fuss egy család meleg otthonáért!”

 

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 05 február 2021 21:15
Értékelés:
(3 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449