TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya

14
2020 dec.

 

Évekig kerestem egy olyan praktikus vállalkozástervezőt, amivel könnyedén lehet megtervezni a következő üzleti évet, de nem találtam. Öt-hat ezer forintért vagy egy spirálozott füzetet lehetett kapni, ami kvázi egy naptár volt jegyzetelési lehetőségekkel, vagy egy másik naptárat, amiben bevétel, kiadás és marketing fülek szerepeltek a lap szélén. Amikor sok évvel ezelőtt megvettem egy ilyet, nem akartam elhinni, hogy ennyi az egész, és én pénzt adtam ezért. Soha egy sort sem írtam bele...

05
2020 dec.

 

Réka nem tagadja, hogy a régi bútorokkal, tárgyakkal valami földöntúli kapcsolat köti össze. Valahogy mindig pont arra jár, ahol egy régmúltról mesélő kidobott tárgy könyörög új életért. Az antik bútorok Teréz anyája gyakran kap ismerősöktől üzenetet, miszerint nem egy macskának vagy kutyának, hanem a bútoruknak keresnek új, szerető otthont. Egy kecskeméti kuka mellett árválkodó darabból és egy neves kecskeméti család örökségéből gondolt újra Réka egy tálalószekrényt, amivel az Alkotóenergia pályázatra nevezett. Nem is tudom eldönteni, hogy az étkezőben vagy inkább kiállításon volna-e jobb helye. Pajkó Andrea írása.

08
2019 febr.

 

Egy szuper eszköz azoknak, akik munkát keresnek, akik munkaerőt keresnek, akik szakmai cikkeket szeretnének olvasni magyarul vagy idegen nyelven, azoknak, akik nyitottak a nemzetközi szakmai trendekre. Ez mind lehetséges, ha csatlakozol a Facebook szakmai tartalmú „kistestvéréhez”, a LinkedInhez, ami nem más, mint egy nemzetközi szakmai közösség.

11
2018 ápr.


Az 1 millió forintos fődíjért szálltak harcba a középiskolás csapatok az 5letből jövő! gazdasági vetélkedő idei döntőjében, amit az AIPA Nonprofit Kft. szervezett. A versenyt és a fődíjat a FiveCreative csapata nyerte meg. A  Kecskeméti Református Gimnázium diákjai egy egyéni preferenciák alapján működő online városi szolgáltatói rendszert dolgozott ki, amely egy millió forint jutalmat hozott a srácoknak.

21
2018 márc.

 

Ha körbenézünk az ismerőseink között, biztosan találunk jó néhány informatikust, persze csupa pasit, hölgyet nem igazán. Pedig miért ne programozhatna egy nő? Efelé szeretné terelni a kislányokat két cég, a játékgyártó óriás Mattel és a Tynker (gyerekekre specializált programozó iskola) a piacra dobott Barbie babákkal, melyekkel játék közben elsajátíthatók a programozás alapjai. Közös céljuk, hogy 2020-ig 10 millió gyerekkel ismertessék és szerettessék meg a területet.

22
2018 febr.

 

Igazi ünnepnap volt a mai, szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt indult el a Trendalelke Vállalkozónői Reggeli. 10 reggeli, 2 workshop, 2 marketing csoport és egy jótékonysági főzés fémjelzi az elmúlt egy évet. Büszkék vagyunk rá, hogy kezdeményezésünk gyümölcsöző üzleti együttműködéseket, energiától duzzadó, inspiráló beszélgetéseket és egy lendületes, összetartó közösséget hozott létre. Egy fantasztikus hangulatú születésnapi reggelin, nagyszerű előadók és finom falatok mellett ünnepeltük együtt a közös sikert: mi csak a keretet adjuk, az időt és a teret, de tartalommal és élettel a kecskeméti vállalkozónők töltik meg.

15
2017 nov.


A Trendalelke Vállalkozónői Reggeli híre a fővárosba is elért: legutóbbi összejövetelünkön a Fanny Magazin munkatársait láttuk vendégül, most pedig már büszkén tartjuk kezünkben a friss, ropogós, ma megjelent példányt, aminek a 14-15. oldalára lapozva elolvashatjátok, mi történik hónapról hónapra a Veyronban a több mint 30 lelkes, színes, nyitott vállalkozónővel, akik éltetik a rendezvényt.

18
2017 júl.

 

A gyerekeik szerelembe estek, ők pedig közös vállalkozást alapítottak. Meglepő fordulat, nemigen hallottunk még ilyen irányú családi vállalkozásról, de a legjobb forgatókönyvet mindig az élet írja, ugye? Ábrahámné Icu angol-fejlesztő-tréner és Dr. Tóthné Bodor Anita tréner, life és business coach, felnőttképzési szakértő, a két nászasszony igazi női céget alapított. Mindketten a karrierük csúcsára jutottak, de ott motoszkált bennük, hogy jó lenne egy kicsit mást is csinálni, önállóbbnak lenni, még többet adni az embereknek, mint eddig. Az sem ártana, ha unokáik életében nagyobb szerepet tölthetnének be és minél több unokázós szabadidőt kapnának. Hisz a nőket manapság, negyvenes, ötvenes éveikben járva, nem igazán támogatja a munkaerőpiac a fiatal nagymamai státuszukban, nemde? Elkezdtek beszélgetni, sőt, álmodozni is egy kicsit, majd szép lassan körvonalazódni kezdett a terv. A tervből valóság lett! Olyannyira, hogy nemrégiben megnyitották a Jövőkép Stúdiót Kecskeméten, a Dózsa György út 31. szám alatt, ahol nyílt napon adtak ízelítőt a repertoárjukból. Színeztünk angolul, lefújtuk a lelkünk porát, és jövőképet kerestünk magunknak.

14
2017 jún.

 

Miért követem el ugyanazokat a hibákat? Miért sikertelenek a kapcsolataim? Mit üzennek érthetetlen, indokolatlan testi tüneteim? Problémáink legtöbbször tudattalanul viruló tévhiteinkben gyökereznek, hamis elképzeléseink pedig sokszor önbeteljesítő jóslatként működnek. De még ebből a csapdahelyzetből is van kiút. L.Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus-pszichoterapeutával beszélgettünk, aki hisz abban, hogy az EQ a 21. század csodafegyvere, amivel jobb lehet a világ. Hamarosan Kecskeméten is indít az Erika által fémjelzett Személyiségfejlesztő Akadémia államilag elismert szakképesítést adó „Érzelmiintelligencia-fejlesztő, Személyiségfejlesztő” képzést.

 

29
2017 máj.

 

"Még a végén azt fogják hinni, hogy tukmálni akarom a termékemet, szolgáltatásomat... Nem elég nyitottak az ügyfelek... Drágának taláják majd az áraimat... Mi lesz, ha visszautasítanak?" Neked is megfordult már a fejedben az előbbi kérdések egyike? Vagy akár több  is? Be kell hogy, valljam, az én fejemben is előbújnak időnként ezek az önkorlátozó gondolatok, gúzsba kötve a vállalkozásom előrelépését. A május 25-ei Trendalelke Vállalkozónői Reggelin már feszegettük a témát, és arra jutottunk, hogy bizony a női vállalkozóknak az egyik legnehezebb feladat az értékesítés. Hogy ez ne legyen így, Kecskemétre hívtunk egy hiteles és elismert értékesítési trénert, Nyíri Zoltánt, aki egy gyakorlatorientált workshopon segít nekünk túllépni ezen a problémán.

1. oldal / 5

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449