TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Életpálya

14
2017 jún.

 

Miért követem el ugyanazokat a hibákat? Miért sikertelenek a kapcsolataim? Mit üzennek érthetetlen, indokolatlan testi tüneteim? Problémáink legtöbbször tudattalanul viruló tévhiteinkben gyökereznek, hamis elképzeléseink pedig sokszor önbeteljesítő jóslatként működnek. De még ebből a csapdahelyzetből is van kiút. L.Stipkovits Erika klinikai szakpszichológus-pszichoterapeutával beszélgettünk, aki hisz abban, hogy az EQ a 21. század csodafegyvere, amivel jobb lehet a világ. Hamarosan Kecskeméten is indít az Erika által fémjelzett Személyiségfejlesztő Akadémia államilag elismert szakképesítést adó „Érzelmiintelligencia-fejlesztő, Személyiségfejlesztő” képzést.

 

29
2017 máj.

 

"Még a végén azt fogják hinni, hogy tukmálni akarom a termékemet, szolgáltatásomat... Nem elég nyitottak az ügyfelek... Drágának taláják majd az áraimat... Mi lesz, ha visszautasítanak?" Neked is megfordult már a fejedben az előbbi kérdések egyike? Vagy akár több  is? Be kell hogy, valljam, az én fejemben is előbújnak időnként ezek az önkorlátozó gondolatok, gúzsba kötve a vállalkozásom előrelépését. A május 25-ei Trendalelke Vállalkozónői Reggelin már feszegettük a témát, és arra jutottunk, hogy bizony a női vállalkozóknak az egyik legnehezebb feladat az értékesítés. Hogy ez ne legyen így, Kecskemétre hívtunk egy hiteles és elismert értékesítési trénert, Nyíri Zoltánt, aki egy gyakorlatorientált workshopon segít nekünk túllépni ezen a problémán.

28
2017 ápr.

 

Vállalkozni normál esetben sem egyszerű, hát még egyedülálló vagy 3 gyermekes anyaként! Két kecskeméti vállalkozónő, Leskovics-Ortelli Andi pszichológus, fogyókúrás terapeuta, a Trendalelke.hu állandó szerzője és Vincze Izabella grafikus, Prezi dizájner, a Trendalelke arculatának megálmodója vallott nekünk őszintén, sallangok nélkül a vállalkozói létről, a munka és család összeegyeztetéséről, a nehézségeikről és motivációikról.

06
2017 ápr.

 

"Sosincs időm semmire. Sem a munkában, sem a gyerekekre, sem a családra. Saját magamra idő? Ja, olyan meg nem is létezik?”

 

Ismerős ez az érzés? Ha igen, akkor ez a workshop neked való!

Életünk minden pillanatában döntéseket hozunk, hogy mit csináljunk a következőben. Minden tettünknek megvan a maga következménye. Ha úgy döntünk, hogy nem csinálunk semmit, akkor nem jutunk sehova. Ha egy cél irányában haladva tevékenykedünk, akkor az a célhoz vezet minket.

18
2016 okt.

 

Tavaly volt először részem ‒akkor még jelöltként‒ olyan kiválasztásban, ami messze túlmutat a szokásos interjú „kérdezek-felelsz”  módszerén. Ráadásul mindez angolul ment, és a végére bár nagyon elfáradtam, szuper megmérettetésként éltem meg: megismerhettem több HR-vezetőt, érdekes feladatokon dolgozhattam. Ma már HR-vezetőként én szervezem az ún. AC-ket és a jelöltek minden esetben pozitív visszajelzést adnak a nap végén. Sokaknak új még ez a kiválasztási metódus, de egyre inkább trend lesz Magyarországon és Kecskeméten is.

20
2016 szept.

 

Hiába sulykoljuk a gyerekekbe a sok nyelvtant, felesleges a szótanulás és a számonkérés, ha aztán élőszóban meg sem mernek mukkanni. Meg kell teremteni nekik azt a közeget, amiben fesztelenül beszélgetnek, játszva tanulják a nyelvet, mert így természetes módon ragad rájuk a később bátran használt tudás.

07
2016 szept.

 

Izzadó tenyér, remegő hang, száraz torok - ismerős tünetei az állásinterjúnak? Ha igen, akkor az alábbi tippek jól fognak neked jönni a következő meghallgatáson! Mindegy, hogy az első vagy a sokadik állást pályáztad meg, ha izgulós típus vagy, izgulni fogsz, ami kis mértékben talán még normálisnak is mondható. A felkészültség viszont sosem hátrány! Egy felmérésből kiderül, az interjúztatók harmada mindössze 90 másodpercet ad nekünk a bizonyításra. Ez nem hangzik túl jól, ugye? Kulcsfontosságú tehát az első benyomás, melyet a stílus- és a nonverbális kommunikáció igencsak meghatároz.

05
2016 szept.

 

Business- és Management Coach képzés újra Kecskeméten! Gutai Márta szeptember végén indítja útjára második osztályát, hogy hallgatói sikeresebbek, tudatosabbak, és magabiztosabbak legyenek hivatásuk gyakorlása során. Még jelentkezhetsz!

04
2016 aug.

A Kecskeméti SZC Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskolája felnőttoktatás keretében ingyenesen kínál képzéseket, melyre egyik kedves olvasónk, Ádám Andrea hívta fel a figyelmet.

02
2016 aug.

 

Gutai Márta, az ECA Európai Coaching Szövetség által kvalifikált coach vezetésével február után másodszor indul el a Business- és Management Coach képzés Kecskeméten, szeptemberben.

 

1. oldal / 4

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449