TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ A Kecskeméti Vadaskert történetében először születtek tigriskölykök!

06
2021 máj.

A Kecskeméti Vadaskert történetében először születtek tigriskölykök!

 

Különleges és örömteli eseményről számolt be a Kecskeméti Vadaskert: három szibériai tigris kölyökkel bővült a létszám. Olvadozunk a képektől!

 

 

A szülőpár hároméves kora óta lakik a Kecskeméti Állatkertben, és hét év után, 2021. március 31-én egészséges tigriskölykök jöttek világra.

A tigris faj kilenc alfaja közül három alfaj már sajnos kipusztult, és a ma élő hat alfaj közül Kecskeméten a legnagyobb testű szibériai tigris alfaj egyedei láthatóak.

 

 

A ragadozó állatok körletének két gondozója eközben nagy körültekintéssel végzi a napi feladatokat, teendőket, a tigrisek ellátását. A változatos, ásványi anyag, nyomelem és vitamin kiegészítéssel előkészített eledelek mellett a legfontosabb az anyatigris nyugalmának biztosítása. A stresszhatások miatt, az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos.

 

 

A tigriskölykök és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott.

 

 

A két hím és az egy nőstény ivarú kölyök az anya féltő gondoskodását élvezi, egyelőre még az állatházban tartózkodnak, így a közönség számára még nem láthatóak. Az apa- és anyaállat e héttől kezdve néhány órát már együtt tölt, a kicsiktől elzártan. A család összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, azt fokozatosan végzik.

A Vadaskert életébe nagy meglepetést és örömet hozott a kicsik születése! Előreláthatólag egy hónap múlva már a látogatók is találkozhatnak a tigriskölykökkel!

 

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(6 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449