TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Mesedarabok közvetítésével dobja fel a tavaszi szünetet a Kecskeméti Nemzeti

25
2021 márc.

Mesedarabok közvetítésével dobja fel a tavaszi szünetet a Kecskeméti Nemzeti

 

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház két olyan előadás közvetítésével kedveskedik a gyermekeknek, amely anno óriási sikert aratott a zsenge korú nézők körében. Megtekintésük ingyenes lesz a teátrum Youtube-csatornáján.

 

 

A 2019-ben bemutatott Túl az Óperencián Mozart zenei világával és egy tanulságos történettel csábítja a képernyő elé a kicsiket és az örök gyerek felnőtteket, többek között Csombor Teréz, Pál Attila és Dobó Enikő főszereplésével.

A mesékben túl az Óperencián minden varázslatos és csodás, mindenki boldog és mindenki elnyeri méltó jutalmát. Ebben a történetben azonban az elfelejtett mesehősök élik hétköznapi életüket ezen a nem hétköznapi helyen. Túl az Óperencián egyszercsak új lakók jelennek meg, összekuszálva a mindennapokat és egy hatalmas kihívás elé állítva az egykor szebb napokat megélt szereplőket: harcba kell szállniuk a nagy mumussal, azaz a feledéssel.

 

 

Szintén a zene köré épül az És közben szól a dal… című előadás, amely az olasz zeneszerző, Rossini dallamait bújtatja mesés köntösbe. A történet olyan kérdéseket vet fel, amelyek minden bizonnyal sokunk fejében megfogantak már: Vajon doromboló szőrgombóc barátaink, a macskák mit gondolhatnak rólunk, emberekről? Hogyan viselkedne a cicánk, ha emberbőrbe bújva beépülne közénk? Talán nem árulunk el nagy titkot, ha megsúgjuk: máris indul a galiba-lavina és a hahota, miközben persze szól a dal… A 2015-ben színpadra állított előadásban többek közt Ferencz Bálint, Károly Katalin és Pál Attila növeszt cicabajuszt.

Mindkét gyermekdarab rendezője a Kecskeméti Nemzeti direktora, Cseke Péter volt.

 

Időpontok:

  • 2021. április 1. csütörtök (a szünet 1. napja), 15 óra: Túl az Óperencián
  • 2021. április 3. szombat, 11 óra: És közben szól a dal
  • 2021. április 6. kedd (a szünet utolsó napja), 15 óra: Túl az Óperencián

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: csütörtök, 25 március 2021 20:55
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449