TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hordd te is a kecskeméti színház legmenőbb darabjait!

23
2022 nov.

Hordd te is a kecskeméti színház legmenőbb darabjait!


Nem mindennapi fába vágta a fejszéjét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház: az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva vállalták, hogy a jelmezraktárban kidobásra ítélt, megmaradt anyagokból használati tárgyakat készítenek, amelyeket megszerezhetnek maguknak a lelkes színházrajongók, miközben a környezetvédelem mellett egy további jó ügyet szolgálnak vele. A jelmezek nagy részét olyan közkedvelt színművészek viselték a Kecskeméti Nemzeti Színház előadásaiban, mint Szemenyei János, Orth Péter, Horváth Alexandra vagy Jankovics Anna. A jótékonysági adománygyűjtés keretein belül számos kézitáskára, retikülre, hátitáskára és neszeszerért licitálhatunk.

 

 

Európai hulladékcsökkentési hét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal: Hordja ön is a legmenőbb színházas holmikat!

Időpont: 2022. november 21-27. között

Helyszín: a színház Facebook oldala

 

Az eredeti jelmezek tervezői: Kovács Yvette Alida és Szűcs Edit. Az anyagokból készült, adománygyűjtésre bocsátott termékeket Bertalan Henriett készítette.

 

 

 

 

Hogy működik a licit?

 

A hátizsákokért, neszeszerekért, retikülökért, ökotasakokért a teátrum Facebook-oldalán, az adott poszt alatt, kommentben lehet jelentkezni. Minden termékhez adott egy kezdő ár, onnantól kezdve 500 forinttal lehet feljebb lépdelni; egy-egy termék a legmagasabb összeget ajánló adományozóé lesz.

A Facebook posztból az is kiderül, hogy a színház mely művésze melyik darabban viselte az adott textíliából készült jelmezt.

Az adománygyűjtés keretein belül befolyt összeggel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a nézők.

Az adománygyűjtés nyerteseinek kihirdetésére november 28-án hétfőn kerül sor.

 

 

Zöldül és zöldít a színház

 

A Kecskeméti Nemzeti Színház Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán folytatott tevékenysége hirdeti a környezettudatosságot: elsősorban az újrahasznosítás fontosságát, különösen a divatcikkek terén. A megvásárolható termékek mellett továbbá a színház varrodájának dolgozói tippekkel, szabásmintákkal szolgálnak. A cél, hogy a zöldülni vágyók otthonaikban is könnyedén, néhány lépésből elkészíthessék saját tárgyaikat a megunt textíliákból.


Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 23 november 2022 11:36
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449