TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Steppelt, zamatos és lélekmelengető őszt jósolt a kecskeméti Fashion Reggeli

28
2021 szept.

Steppelt, zamatos és lélekmelengető őszt jósolt a kecskeméti Fashion Reggeli

Fotó: Beke Antal Fotó: Beke Antal

Mi jut eszedbe az őszről? Nekünk például a szüreti élmények, a természet és a ruhatárunk színváltása, a könyvvel, teával bevackolós időszak kezdete. Ezen témák köré összpontosult az őszi Fashion Reggeli is a Malom Központ jóvoltából.

 

Bár napközben még elő-előbukkannak a nap most már csak lágyan cirógató sugarai, a reggelek már kellemesen hűvösek, jelezvén, hogy évszakot váltottunk. Épp ezért már nem a csodás kilátással kecsegtető panorámateraszon gyűltek össze a hölgyek a szeptemberi Fashion Reggelire, hanem a Malom Mozi egyik őszre hangolt termében kuckóztunk be pompás szendvicsekkel, almáspitével, újborral, zenével, könyvvel és nem utolsó sorban az aktuális divattal.

 

 

Steppelt lesz mindenünk!

A 2021/22-es őszi-téli kollekciók már-már beosontak az üzletekbe. Hogy eligazodjunk a legújabb trendekben, a Fashion Reggeli szervezője, a Malom Központ marketing event managere, Kisné Mándity Dóra a kecskeméti szín- és stílustanácsadót, Csernus-Farkas Ágotát invitálta a segítségünkre.

Ágota mindenekelőtt hangsúlyozta a tudatos vásárlást, ami alatt egyszerre értjük a környezetünkre való odafigyelést és azt is, hogy ne kövessük vakon a legújabb divatirányzatokat, találjuk meg benne önmagunkat.

Amivel biztosan nem lövünk mellé mostanság, azok a kötött holmik. A steppelt is jöhet minden mennyiségben, kabáttól a táskáig, csizmától a szoknyáig bármi lehet steppelt, de itt már Ágota némi óvatosságra intett bennünket, ugyanis ez a minta erősít! Apropó, minták: nagy kockák, nagy virágok, nagy pacák - üdv nektek! Jöhet az állatminta is, de bánjatok vele csínján, nehogy közönségessé váljon tőle az összkép, illetve gondoljátok át, passzol-e a személyiségetekhez!

Jó hírrel szolgálhatunk azok számára, akik picit már unják a szűk fazonú nadrágokat, most ugyanis nagyon divatosak lehetünk, ha előkapjuk a bő szárú farmerünket! A fázósaknak ugyancsak megkönnyebbülést jelent, hogy egy stílusos mellénnyel telitalálat lesz a szerelésük. Sőt van még egy remek hírünk: a törpesarok és a platform egyaránt menő lesz, nem szükséges tehát tíz centis sarkakon egyensúlyozni.

Ami a színeket illeti, akik ősszel is szeretnek élénk színekbe öltözni, szabadjára engedhetik a fantáziájukat és bátran beleugorhatnak akár egy fukszia színű ruhadarabba is, de a visszafogottabb palettáról válogatók sem fognak csalódni. Hogy hozzád a szójabab vagy az Ibiza kék passzol-e inkább, attól függ, milyen a színtípusod. Ágota e téren is felvértezett minket tudással.

 

 

A divatnál maradva Sárkány Márti, a 20 éves Douglas Parfüméria Magyarország vezető sminkmestere szolgált tippekkel. Vivi, a modellje élénk sminket kapott, ezzel arra inspirálva minket, hogy bátran használjuk a színeket a sminkünkben az ősz folyamán is.

 

 

Ahhoz, hogy a megjelenésünk tökéletes legyen, elengedhetetlen az egészséges bőr. Az Yves Rocher munkatársai bőrdiagnosztikával és tanácsadással álltak a hölgyek rendelkezésére az esemény alatt. Megtudhattuk, milyen a bőrtípusunk, megfelelő figyelmet fordítunk-e a fényvédelemre, kellően rugalmas-e még a bőrünk és helyesen ápoljuk-e nap mint nap. Aki lemaradt a Fashion Reggelin erről a lehetőségről, a Malom Központban található Yves Rocher üzletben bármikor részt vehet az ingyenes bőrdiagnosztikán, hogy megtudja, kell-e változtatnia bőrápolási szokásain.

 

 

Már palackban az idei első Frittmann bor!

A borkedvelőket ősszel a kíváncsiság és a várakozás öröme szállja meg, egy borásznak azonban kétségkívül ez a legstresszesebb időszak. A Frittmann Borászatnál is nagy a sürgés-forgás ezekben a hetekben, zajlik a szüret, illetve vele párhuzamosan már a művészi lelkesedéssel és mérnöki precízséggel vezérelt érlelés, valamint palackozás. A Frittmann borok családi vállalkozásban készülnek Soltvadkerten, generációk összedolgozásának eredményeként. Frittmann Péter, a borászat egyik mozgatórugója elmesélte, gyerekkorában milyen fontos családi esemény volt a közös szüretelés, majd beavatta a résztvevőket, a szüreteléstől a palackozásig mennyi dédelgetést igényel a szőlő, hogy a végén akár díjnyertes alkotás szülessen belőle.

Péter úgy érzi, némiképp már fellélegezhetnek, a szőlőik ugyanis tökéletesen beértek, jó ízűek, ezért kiváló évjáratot jósol boraiknak.

Egy tételük már készen is van a sokból, a Fashion Reggelire ellátogatók szinte elsők között kóstolhatták meg a 2021-es Irsai Olivért, a fehérborok kishercegét. Hamarosan aztán érkeznek a gyümölcsös friss új rozék, majd ahogyan az idő hűvösödik, egyre nagyobb a figyelem egy szép vörösboron - egy téli estére, egy kellemes beszélgetéshez már például Cabernet Sauvignont vagy kadarkát érdemes bekészítenünk.

 

 

Nagy Adri hamarosan új dallal rukkol elő

A finom falatok és a borkóstolás közben ha még Nagy Adri énekel élőben, akkor készen is van a tökéletes szombat reggel. A kecskeméti énekesnő mostanság ritkán jár szülővárosában, de most nagy örömünkre hazalátogatott, és még énekelt is egyet.

Megosztotta velünk, milyen nosztalgikus érzések öntik el, amint begördül Kecskemétre, mesélt gyermekkori történeteket, visszaemlékezett, hogyan nyílt meg a szégyenlős kislány, aki csak otthon, titokban mert énekelni, és miként ívelt az útja a whisky reklámtól az országos népszerűségig és a zenei toplistákig. Beszélt arról, hogyan élte meg a karantén kihívásait, és hogy bár egyáltalán nem könnyű egy kisgyermek mellett a kreatív energiákat mozgósítani, jelenleg épp az új dalán munkálkodik, miközben kiélvezi az anyaság minden pillanatát.

Aki szerette Adritól az Álomkép és a Hol voltál című számokat, kedvelni fogja az új szerzeményt is, az énekesnő ugyanis elárulta, hasonló stílusra számíthatunk.

 

 

A könyv, amelyben sok alföldi magára ismerhet

A Fashion Reggelin ezúttal talán rekordot döntött a férfi résztvevők száma, Frittmann Péter mellett ugyanis Szűcs Péter vendégeskedett Kecskeméten frissen megjelent Dharma című könyve apropóján, amelyet dedikált is a jelenlévőknek.

Az eredetileg kertész szakmát szerző Szűcs Péter a divatiparban is megfordult, majd amikor bölcsészhallgató lett, akkor született meg benne az indíttatás, hogy saját és családja történetét egy regényben mesélje el. Úgy véli, sok alföldi ember magára fog ismerni a könyvet olvasva. 

Az író első könyvének forrásvidéke a II. világháború traumájából éppen csak magához tért Biharnagybajom. Az ötvenes évek közepén itt kapja meg katonai behívóját Kamuti István, akit a messzi fővárosba vezényelnek. Az egyszerű paraszti sorból indult fiú kalandos utazásának azonban csak első állomása Budapest: a sors hamarosan egészen az óceánon túlra repíti, hogy az otthoniakat maga mögött hagyva New Yorkban, majd pedig Rio de Janeiróban keresse a boldogulást és a szerelmet.

Tamás és Andrea általános iskolásként a szocialista Magyarország utolsó óráiban szeretnek egymásba, hogy aztán együtt éljék meg a rendszerváltozás első évtizedeit, annak minden kihívásával és kudarcával. Tamás hiába menő reklámszakember, élete és Andreával való kapcsolata mégis válságba kerül, amivel Párizsban szembesülnek. Ezután Tamás Marokkóból indulva Iránon át szinte az egész világot beutazza, hogy választ találjon a kérdéseire. Léna önfeledten éli az y generációs fiatalok látszólag gondtalan életét, és elismert táncművészként dolgozik. Egy születésnapi ajándék kapcsán azonban minden, amit önmagáról tudni vélt, megkérdőjeleződik számára.

Léteznek véletlenek? Valóban olyan kiszámíthatatlan a sors, mint gondolnánk? És vajon milyen misztikus kapcsok fonják össze István, Tamás és Léna életét? A válaszokért egészen Indiáig, pontosabban a világ legszentebb folyójának, a Gangesznek a partjáig kell utaznunk... 

Az író a fogadtatástól tette függővé, lesz-e még könyve, de máris elárulta: dolgozik a következő regényén.

 

 

A meghívott vendégek és az esemény moderátora, Molnár-Kovács Kata ezúttal is megajándékozták a legstílusosabb hölgyet, de minden résztvevő ajándékkal térhetett haza a Frittmann Borászat és az Yves Rocher jóvoltából.

A következő reggeli már a karácsonyra hangol minket: december 4-én találkozunk újra a Malom Központban!

 

Fotók: Beke Antal

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 28 szeptember 2021 18:29
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449