TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Kecskeméti programözön szeptember utolsó napjain!

23
2021 szept.

Kecskeméti programözön szeptember utolsó napjain!

Fotó: Kaszner Nikolett Fotó: Kaszner Nikolett

 

Koncertre mennél? A természetbe vágysz? Zöldülnél? Belekukkantanál az őszi divattrendekbe? Új olvasnivalóra vágysz? Lazulj bele a hétvégébe a hozzád legjobban passzoló programmal!

 

 

Születésünnep

 

Több helyszínen

Időpont: 2021. szeptember 30-ig

 

Kecskemét rengeteg lehetőséget kínál a várandósoknak, kisbabás, kisgyermekes családoknak. Nem mindig könnyű ezekre rábukkanni, ezért megmutatjuk és “kihangosítjuk” mindazokat, akik a várandósokkal, a szülő nőkkel és a kisbabás, kisgyerekes családokkal foglalkoznak.

Részletes program

 

 

Kutatók Éjszakája

 

Több helyszínen

Időpont: 2021. szeptember 24-25.

 

A kecskeméti tudóspalánták ismerkedhetnek a Hírős Rescue Team kutyás kereső mentő és speciális kereső mentő csoporttal, a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium udvarán többek közt esti távcsövezésre invitálják őket, a Neumann János Egyetemen lesz például boszorkánykonyha és varázsszoba, a Piarista Iskolában játékos kísérleteket mutatnak be, a Kecskeméti Planetáriumban a meteoritok nyomába eredhetnek az érdeklődők - és ez csak néhány példa a rengeteg kecskeméti programból.

 

 

Erdélyi mellesek - rendhagyó tárlatvezetés

 

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Serfőző u. 19.

Időpont: 2021. szeptember 24., 17:00

 

A rendhagyó tárlatvezetésen maguk a gyűjtők mesélnek a kiállított darabokról, a gyűjtőutakról, szűcsökről. A tárlatvezetés után muzsikál a Csipkefa zenekar. A különleges kiállításon Karsai András és Faragó Ágnes magángyűjtők látványos és gyönyörű erdélyi mellesei láthatóak Kalotaszegtől kezdve a Mezőségen át, egészen Moldváig.

A kiállítás látogatható: szeptember 30-ig.

 

 

Helka Banda - szobakoncert

 

Helyszín: Leskowsky Hangszergyűjtemény, Rákóczi út 15.

Időpont: 2021. szeptember 24., 19:00

 

Ősi női energiák, kegyetlen őszinteség és zenei fúziók jellemzik az újonnan, 2021-ben alakult Helka Bandát. A zenekar nagyrészét erős lelki kötődés és szakmai tapasztalat fűzi a népzenéhez, ez az autentikus zenei világ keveredik a jazzből, klasszikus zenéből hozott alapokkal, így alkotva egy ínyenc, egyedi hangzásvilágot. Népzenei feldolgozásaikra a népi eklektika jellemző: dalaik helytől és időtől függetlenül, archív anyagok felhasználásával készülnek. Saját dalaikban pedig olyan témákat dolgoznak fel, melyek foglalkoztatják őket: így többek között szó esik az izzadásról, a szerelemről, és az önelfogadásról is. Műsorukban tehát a népzenei feldolgozások mellett megszólalnak saját dalok is. A szabadon kezelt motívumokat saját személyiségére szabva kortárs, sokakat megérintő, élő városi folklórdarabokat komponált a kedves egyéniségű, de határozott zenész. Cseh Tamás közérzeti líráját idézik meg humoros és őszinte egyszerűséggel” – írta a Fonó Budai Zeneház Helkáról.

  • Debreczeni-Kis Helga ’Helka’ – citera, ének
  • Barna Anikó – koboz, ének
  • Török Bettina - bőgő

A szobakoncerteken az érdeklődők otthonos, meghitt környezetben ismerkedhetnek meg különleges hangszerekkel, rendhagyó hazai és nemzetközi előadókkal. Szobakoncert sorozatunk olyan különleges világzenei programokat kínál, mellyel máshol nem lehet találkozni.

A szobakoncertjeinket elő regisztrációval lehet látogatni! Regisztrálni a 0676/486616-os telefonszámon lehet vagy a Facebook-oldalunkon üzenetben!

 

 

Szív-Ritmus jótékonysági koncert

 

Helyszín: Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Deák F. tér 1.

Időpont: 2021. szeptember 24., 19:00

 

A Penge Benge Jazz Band szeretettel vár minden kedves jazz kedvelőt, aki szeretne egy jó hangulatú estét eltölteni és ezzel együtt még egy jó ügyet is támogatni. Vendégművész: Szulák Andrea.

Az est bevételéből és a Tormási Autóház nagylelkű támogatásából a Kecskeméti Szív- és Érgyógyászatért Alapítványt segítjük az új szívultrahang készülékhez a legmodernebb 3D fej beszerzésében.

Jegyár: 2500 Ft, jegyvásárlás 

 

 

Fashion reggeli #olvasnimenő #őszitrendek

 

Időpont: 2021. szeptember 25., 9.30

Helyszín: Malom Központ, Malom Mozi, Korona u. 2.

 

Őszi inspirációban nem lesz hiány a Fashion Reggelin! Bár napközben még örülhetünk az indiánnyár melengető napsugarainak, a reggelek és az esték visszavonhatatlanul jelzik az ősz beköszöntét. Esős időben te is szívesen bekuckózol egy jó könyvvel a kedvenc olvasósarkodba? Ha szívesen éled át mások regényes életét, akkor a szeptember 25-ei eseményen ott a helyed! A nyári sikerlisták egyik szereplője, Szűcs Péter dedikálja majd a Dharma című könyvét. A divat és stílus útvesztőiben könnyű elveszni, ha épp új stílusra vagy gardróbfrissítésre vágysz. A Fashion Reggelin Csernus-Farkas Ágota stylist és Sárkány Márti, a Douglas Parfüméria Magyarország vezető sminkmestere ad inspirációt és útmutatást, hogy a csábító őszi trendekből megtaláld azt, ami igazán passzol hozzád. Emellett még sok meglepetés is vár rád, ha ott leszel ezen az abszolút nőiesre hangolt programon.

Bővebb információ

 

 

Társasjátéknap

 

Helyszín: Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely, Gáspár A. u. 11.

Időpont: 2021. szeptember 25., 10.00-16.30

 

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelyben több mint 100 társasjáték közül választhatnak a társasozni szerető baráti társaságok. Programunkon a részvétel ingyenes.

 

 

Wannabe - Best of '90S & '00S

 

Helyszín: Mirage, Kápolna u. 3.

Időpont: 2021. szeptember 25., 22:00

 

100% Buli a 90-es és kétezres évekből!

DJ: Gango

Jegyárak: 1500-3000 Ft, jegyvásárlás

 

 

SZÍVÜNK NAPJA - a szív világnapja

 

Helyszín: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház udvara, Nyíri út 38.

Időpont: 2021. szeptember 26., 10.00-12.00

 

PROGRAM

  • 10.00 óra Megnyitó - Dr. Nagy András PhD osztályvezető főorvos I.sz. Belgyógyászat-Kardiológiai Osztály
  • 11.00 óra Közös torna - gyógytornász munkatársunk vezetésével

Az esemény ideje alatt:

  • ingyenes vérnyomás-, vércukorszint-, koleszterin-, testzsír- mérés
  • életmód- és diétás tanácsadás

 

 

Magyar Vegán Összezöldülés Kecskemét

 

Helyszín: Csalánosi erdő

Időpont: 2021. szeptember 26., 14:00

 

Ami terítékre kerül: a világ ízei vegán módra.

Erre a baráti, beszélgetős együtt evős összejövetelre bárki eljöhet, aki kedvet és egy kis kreativitást érez magában. Sőt! Mivel országos szintű lefedettségre törekszünk, hogy ha nem is egy lokáción, de minél többen egy dátumon össze tudjunk kapcsolódni, inspirálódni új ízekkel, receptekkel és persze együtt töltődni, az lenne a cél, hogy minél több városban legyen Összezöldülés.

Az idei év tematikája a VILÁG VEGÁN ÍZEI lesz, és a játék része az, hogy minden résztvevő hozzon egy egyszerűen elkészíthető ételt a piknikre lehetőleg ne csak a magyar konyha ízeiben, összetevőiben gondolkodva.

Pokrócot hozzátok!

 

 

Előzetes: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK / DUNAKANYAR

 

Helyszín: Kecskeméti Nemzeti Színház, Katona J. tér 5.

Időpontok:

  • 2021. szeptember 30., csütörtök 19:00
  • 2021. október 1., péntek 19:00
  • 2021. október 3., vasárnap 15:00
  • 2021. október 5., kedd 19:00
  • 2021. október 6., szerda 19:00
  • 2021. október 17., vasárnap 19:00

 

I. felvonás: Karinthy Ferenc: GELLÉRTHEGYI ÁLMOK

Lány: Szabó Dorottya
Fiú: Varga-Huszti Máté

A világsikerré vált Gellérthegyi álmok Karinthy Ferenc legigazibb drámája. Az ostrom alatti Budapest romos gellérthegyi villája egyszerre a menekülés és a rettenet fészke. Hadbíróság és a faji törvények életveszélye fenyegeti az ide menekült fiatalokat. Körülfogja őket a félelem: félnek a becsapódó lövedékektől, s félnek egymástól. A kölcsönös gyanakvás és a kibontakozó szerelem kettős, ellentétes érzései állandó, vibráló feszültséget teremtenek; a darab mesteri módon szerkesztett, s dramaturgiája bravúros, a személyesség forrósága emeli filozofikus távlatokba a történést.

 

II. felvonás: Karinthy Ferenc: DUNAKANYAR

Kávésnő: Hajdú Melinda
Férfi: Aradi Imre

A Dunakanyar című egyfelvonásos darab helyszíne egy presszó az országút szélén, valahol a Dunánál. Kora nyári este, hétköznap. Kávéfőző az órát nézi, nemsokára zárnia kell, mire a Vendég benyit. Hamar kiderül, hogy a két idegen valójában egymás szomszédságában lakik. Hasonlóságaik és különbözőségeik okán szenvedélyes évődésbe kezdenek, s az együtt töltött este alatt egy élet lezajlik köztük.

Rendező: Nagy Viktor

Online jegyvásárlás

 

 

Mandala készítés pontozásos technikával

 

Helyszín: AromaKuckó-Ahol újra egyensúlyba kerülsz

Időpont: 2021. október 2., 9:00

 

Hogy lesz a pöttyökből szemet gyönyörködtető mandala? A középpontból kiindulva halad a minta, szétterjed a felületen egyre szebbé és bonyolultabbá válva, a színek harmóniáját megtartva. A lélekgyógyászok úgy tartják, hogy ezek a színes, körkörös képek segítik a szellem és az érzelem megnyugvását, ellazulását, segítik a koncentrálást. A délelőtt folyamán utat engedünk a kreativitásnak, a bennünk lévő rejtett képességek kibontakozásának. Nincs szükség előképzettségre vagy rajztudásra. Csak Rád, ha úgy érzed itt a helyed! Az alapanyagokról én gondoskodom, kulcstartót vagy hűtőmágnest fogunk készíteni.

A kézműves délelőtt ára: 5500 Ft

Előleg: 2000 Ft

Információ: (30) 261 6861, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Facebook-esemény

 

 

Whisky kóstolás Réz Andrással

 

Helyszín: OHANA Gasztroklub és Főzőiskola, Énekes u. 120.

Időpont: 2021. október 9., 17:00

 

Kevesen tudják, hogy Réz András amellett, hogy filmesztéta, műfordító, író és reklámszakember, bor- és pezsgőlovag is, valamint whisky nagykövet. Miközben szenvedélyesen szereti az igényes skót whiskyket, újabban már japán whisky is szerepel a programjában. Kóstolással egybekötött workshopján ismerteti a whisky kultúráját, főbb típusait, készítésének módját. Elmeséli, hogyan viszonyul a whisky más italokhoz, melyik kultúra milyen whisky-fajtákhoz vonzódik. Ezen belül részletesebben foglalkozik a skót whisky kultúrájával, történetével, különlegességeivel. Külön kitér az egyes fajták sajátosságaira, az érlelés kérdéseire. Elmagyarázza a kóstolás módját, ismerteti a whiskykóstolás kellékeit, szokásait, szertartását, beavatja a vendégeket a kóstolás technikájába. A nem mindennapi programon egy igazán különleges, ritkán kapható tétellel zárjuk az estét.

Részvételi díj: 14 000 Ft, bővebb információ és jelentkezés 

 

Tetszett, amit olvastál?

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: csütörtök, 23 szeptember 2021 14:38
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449