TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

07
2018 szept.

 

Ki sem látszunk az iskolakezdésből, új projektekből, még álmunkban is tankönyvet csomagolunk a gonosz fóliába, egyik szülőiről esünk a másikra, araszolunk a reggeli őrült dugóban... Nem ragozom, vadas marhát nem főztünk a héten, ellenben csupa olyan finomságot, ami kevés munkával és mosogatnivalóval kecsegtetett.

27
2018 aug.


A Hírös 7 Fesztiválon megrendezett XI. Kecskeméti Süteménysütő Verseny egyik sztárja lett Csúthi Lajosné Zsuzsanna aranyérmes kreálmánya, a szentjánoskenyér torta. A zsűri nem kóstolt még ilyet! Elhoztuk nektek a receptet és a választás mögött megbújó történetet is.

03
2018 aug.

 

A Komáromi kisleány lett idén Magyarország tortája, míg a Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének a Három kívánság elnevezésű tortát választották.

18
2018 máj.

 

El is áruljuk: a spárga. Tudjuk, hogy sokan ódzkodnak tőle, nem tudják, hogyan fogjanak hozzá a spárga kiválasztásának, konyhakésszé varázslásának, és persze lövésük sincs, mihez kezdjenek vele, aztán a család szeretni fogja-e. Mindenben segítünk, és garantáljuk, hogy aki kóstolja, beleszeret! 

22
2018 márc.

 

Húsvéti receptből sosem elég, évről évre el kell kápráztatnunk a családot, rokonokat, barátokat, ki-ki a locsolókat. Ahogyan a karácsonyi menünek is vannak közelező elemei, úgy a húsvéti asztalról sem hiányozhat a foszlós kalács vajjal, lekvárral, az ebéd utáni egészséges, ünnepi desszert egy szelet répatora formájában, illetve a vendégváró tojáslinzer. Hozzuk is a recepteket nektek Szekeres Judit alias Szofika gasztroblogger és cukrász jóvoltából, akinek hamarosan megnyílik a cukrászműhelye Kecskeméten. A Szofika Desszertműhelyben kizárólag gluténmentes desszertek, torták készülnek majd rendelésre. A gluténmentesség mellett cukor-, laktóz-és tejmentes verzióban is rendelhetők lesznek Szofi édességei.

15
2018 febr.

 

Szeretjük a gyorsan elkészülő, egészséges főételeket, főleg, ha egyben még különleges ízvilágot is varázsolhatunk vele a tányérra. Íme egy újabb fogás, amit ajánlunk kipróbálni! Az élő legenda Mary Berry receptje következik, aki nem csak sütni tud, hanem főzni is. Imádnivaló 80 éves! Mary egy yuzu nevű japáncitromot használt eredetileg  a receptben, ami vadon nő Tibetben és Kína belsejében. Külsőleg hasonlít a mandarinhoz, az íze viszont a grépfrút és a citrom keveréke. Mostanában nem jártunk Tibetben, ezért citromra és lime-ra cseréltük a yuzut, de ha valaki véletlenül átugrana Tibetbe, gondoljon ránk és hozzon belőle. :)

05
2018 jan.


Zúzós az év eleje, visszacsöppentél a munkába, időzavarral küzdesz és ötleted sincs, hogy mit készíts vacsorára? Rendelésen töröd a fejed? 20-25 perc alatt még a pizzafutár sem érkezik meg hozzád, szóval szánd rá ezt a kis időt inkább egy rendes vacsorára, ízben és árban is jobban jársz! Íme 6 bevált, letesztelt tésztaételünk, ami a hétköznapi mókuskerékben tuti kihúz a csávából:

02
2017 nov.

 

Mint aki egy hete kóborol a sivatagban és oázist vizionál sok-sok vízzel, körülbelül úgy éreztem magam Puskás Hajni élménybeszámolóját hallgatva az Ország Cukormentes Tortája Háziverseny döntőjéről: lelki ízlelőbimbóimmal felfedeztem a szóban forgó cukormentes málnás trüffel minden intenzív és megbújó ízét.

27
2017 okt.

 

Ha van sütemény, amit érdemes felvenni az állandó repertoárba, akkor ez az. Hogy miért? Elronthatatlan édesség, ahol a legnagyobb nehézség a citrom héjának reszelése, és levének kifacsarása. Utána már csak a robotgép dolgozik. Langyosan vagy hidegen a legfinomabb, tehát előre elkészíthető. A vendégek pedig imádják ezt a könnyű, mégis laktató lepényt. Kell ennél több egy desszerttől?

21
2017 okt.

 

A gasztrokreativitásom az egekbe szökött, érdekes módon épp a diéta szűk keretei ihlettek meg. Zöldségeket számolatlanul ehetek köretként is, de a paradicsom-uborka-paprika saláta láttán már hisztis leszek... Körbenéztem Szatmári Ferinél, alias Főzelékes Ferinél, aki kimeríthetetlen inspirációs forrás zöldség ügyekben. A leghétköznapibb, vagy akár legutálatosabb zöldségekből is tud villantós kajákat kreálni, elképesztő párosításokat összehozni. Olvasgatás után hanyatt-homlok rohantam a konyhába kivitelezni a meglepő paradicsom-padlizsán kombinációt, a mángold pedig először, de nem utoljára került terítékre nálunk.

1. oldal / 12

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449