TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

21
2017 júl.

 

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nyáron semmi kedvem a konyhában állni, és bonyolult süticsodákat készítgetni. Az édességet viszont továbbra is szeretem, ezért a napokban olyan recepteket teszteltem, amik pillanatok alatt elkészülnek. A nagyon érett banánból palacsintatészta készült, a szeder a vaníliafagyival duettezett, a karamellizált őszibarack a mentával és a ricottával kötött szoros barátságot. És láss csodát, a nem szokványos gyümölcsös desszertek a csokifüggő énemet is meggyőzték... Mi ez, ha nem siker! :)

14
2017 júl.

 

A piacon csodaszép levendulacsokrokat árul az egyik kedvenc nénink, az illata mindig rabul ejt, soha nem tudok ellenállni a vásárlásnak. A lustaság azonban általában győz, így a levendulából csak illatosító vagy dísz lesz a lakásban. Most úgy döntöttem, dacolva a hőséggel, a konyhában hasznosítom. Megérte!

10
2017 jún.

 

Egy rántottát összedobni nem nagy kunszt. A főtt tojással azért már meggyűlhet a bajunk, talán még Jamie Olivernek is becsúszott egyszer, hogy nem jött le szépen a héja. A kecskeméti Tojás Fesztivál alkalmából most összegyűjtöttünk pár okosságot, amiket a konyhában hasznosítani tudunk, de a hétvégén még több mindent lehet tanulni arról, miért és hogyan jó tojást fogyasztani.

09
2017 jún.

 

Az egészséges hozzávalók dacára is kitűnően vizsgázott egy kerti partyn. Most újra itt a szezonja, biztosan akad az ismerősök közt olyan, aki szívesen lát Titeket szedd magad meggymozgalomra, amiért cserébe persze jár majd a finomságból egy-egy szelet. 


03
2017 jún.



Múlt vasárnap piaci beszerző túrára indultunk Szonjával. Ugyan vittünk magunkkal bevásárlólistát, de igencsak eltértünk attól. Gyönyörűséges zsenge zöldségek jöttek szembe velünk, szinte bekéredzkedtek a kosarunkba. A bébi cékla, bébi gyökérzöldségek, konyhakész gyalult tök, jó húsos paprika láttán eszeveszett zakatolásba kezdett az agyam, hogy mi mindent fogunk készíteni belőlük. Kértétek a recepteket, íme: kényeztessétek dögös, pikáns tökfőzelékkel és mennyei fetakrémmel töltött sült paprikával az ízlelőbimbóitokat. Ráadásként kevés mosogatnivalóval, percek alatt varázsolhattok remek ízeket, hisz ilyen jó időben kinek van kedve a konyhában állni órákat?

12
2017 máj.


Csoki, eper, mascarpone: nagyon egyszerű és nagyon finom! Régóta szemeztem gasztrobloggerünk, Szofi sajttortáival, és úgy döntöttem, az egyik vendégségbe egy csokis csodával érkezünk. Joggal kérdezhetitek, hogy na de mi ebben a vicces? A sajttorta rendben el is készült, eperrel feldíszítve beviharzottam vele a nappaliba az indulás perceiben, lévén a fotózáshoz ott van a legtöbb fény. Fotók elkészítve, indulhatunk. Vagyis csak indulhatnánk... Ugyanis Szonja a nappali szőnyegén hason heverészve pont azt a pillanatot választotta ki a lábai lóbálásához, amikor én mögé értem. Hagyok időt, hogy elképzeljétek... És igen, felbuktam. A sajttortával a kezemben. A sajttorta elrepült, én hasra vágódtam, és egy nagyon erős kifejezés hagyta el a számat, amiben leprostiztam az életet...

16
2017 márc.

 

Sokszor és sok helyen elmondtam már, hogy irigylem a pestieket. Persze nem a dugóban töltött órákért, hanem a temérdek klassz lehetőségért. A szuper programokért, a gyümölcsöző üzleti lehetőségekért. Konkrétan a főzőiskolákért is. Vagyunk így páran biztosan, mert a Kecskemét-Aomori Baráti Kör által szervezett japán gasztronómiai tanfolyam 12 férőhelye villámgyorsan betelt, így egy második, majd harmadik turnus is indul kéthetente.

03
2017 febr.

 

Egy recept a kilencvenes évekből, de még milyen! Rizskoch felturbózott változatban: krémes rizs, savanykás meggy és kakaó triumvirátusa. Anyukám fedezte fel a receptet egy kilencvenesévekbeli receptújságban, és azóta is része a repertoárjának. Most már az enyémnek is. Nincs vele semmi fakszni, egyszerű alapanyagokból készülő remek desszert,  és ennél a receptnél a tejberizs főzése is gyerekjáték.

08
2017 febr.

 

Több szempontból, többféle tanulságot levonhatnánk az 1920-as évek háziasszonyainak íródótt receptajánlókból. Például azt, hogy kétségkívül volt cselédjük az uriasszonyoknak, hiszen nem csupán az ebéd, de a vacsora is szinte kötelezően melegétel volt, nem épp az "összedobom és már kész is" kategóriából. Érdekes ugyanakkor látni, hogy az esti rostélyos után ajánlanak egy kis gyümölcsöt. Vajon mit szólna ehhez 2017-ben egy dietetikus?

28
2016 dec.

 

Szilveszter estével összenőtt a pezsgőzés és a koktélozás intézménye. Az újdonságokért és édes ízekért rajongóknak ajánljuk figyelmébe a vattacukorra öntött pezsgőt, akik pedig a szebbnél szebb koktélkompzíciók nélkül nem tudják elképzelni az év utolsó estéjét, nekik máris mutatunk négy receptet. Van köztük kezdő és haladó verzió is, női és férfi buliba való itóka egyaránt.

1. oldal / 11

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449