TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Gyorsan jót

26
2020 dec.

 

A húsmentesen étkezőknek és az indiai ízek rajongóinak kecskeméti törzshelye a Dharma Vegetáriánus Étterem. Alapítója, Szabó Zoltán 20 éve váltott erre az életmódra, az étterem nyitása előtt pedig több neves Krisna-tudatú séftől sajátította el a tradicionális indiai konyha csínját-bínját. Gyakran inspirálódik a több ezer éves védikus receptekből, de saját ötleteit, ízvilágát ugyancsak belecsempészi az ételekbe. Hogyan telik nála a karácsony? Milyen finomságok kerülnek az asztalra? Erről mesélt nekünk Zoltán karácsonyi gasztrosorozatunk újabb részében. Természetesen tanulhatunk tőle új recepteket is!

18
2020 dec.

 

A vevőknek készített bejgli-hegyeken és újragondolt mákosguba torták garmadája után tud-e még vajon desszertre nézni két cukrászda tulajdonos? A Trendalelke virtuális hasábjain megszokhattátok karácsony környékén, hogy kifaggatjuk a kecskeméti gasztronómia figyelemre méltó alakjait, hogyan telnek náluk az ünnepek, és persze, hogy milyen finomságok kerülnek az asztalra. Idén a Fragola Kecskemét tulajdonosait, Gáspár Juditot és Duffek Lajost kérdeztük. A Fragolába nyáron a hihetetlen ízeket kombináló kézműves fagylaltokért érdemes elzarándokolni, a fagyin túl pedig a panna cotta, mousse, tiramisu, friss juice, smoothie vonzza az újhullámos desszertek rajongóit, ahová vegánok és "mentesek" is bátran betérhetnek, mert nem távoznak éhesen.

06
2020 nov.

 

Az alábbi ételt a déli menüben szoktuk készíteni és kínálni a Rozmaring Étterem & Bisztróban, vendégeink kedvelik, friss, laktató, egészéges és otthon is könnyen elkészíthető.

03
2020 júl.

 

Vitaminbomba turmixtól a villámgyors, könnyű fogásokig, a szezon sztárjaitól a legfinomabb hűsítő italokig összegyűjtöttük a korábbi kedvenc receptjeinket, amiket tuti, hogy idén nyáron is bevetünk a kánikulában!

23
2020 ápr.

 

Lassan itt az ideje a rebarbara és hazai eper szezonnak. Az én kertemben már szépen cseperedik a rebarbara. Hadd osszam meg veletek, mi készül belőle! Pulai Katalin - OHANA Gasztroklub és Főzőiskola receptje.

07
2020 ápr.

 

Ha idén nem is lesz grandiózus vendégvárás, azért a húsvéti asztal legyen ünnepélyes és finomságokkal teli! Ehhez kínálunk a sonka mellé könnyen és gyorsan összedobható salátákat, előre elkészíthető zöldfűszeres, tojásos vagadaltat, és desszerteket, ami után mindenki garantáltan megnyalja mind a tíz ujját.

30
2019 dec.


Csak 15 perc és kész a csodás vendégváró desszert! Megúszod a forró vízben főzést és a zsemlemorzsa pirítását is, szóval bátran delegálhatod a feladatot a gyerekeknek vagy a párodnak is. Eszméletlenül könnyű elkészíteni, mégis maximális dicséret jár érte a vendégektől. Egy tál és egy sütőforma, ennyi a mosogatnivaló, egy nagy fazék és a serpenyő helyett. Jól hangzik, nem?

23
2019 dec.

 

Semperger-Sommariva Kinga, az Egy kis Itália blog szerzője, aki magát "alföldi születésű magyar lány és boldog olasz feleségként" aposztrofálja, elmeséli nekünk, hogyan telnek az ünnepek Olaszországban, milyen finomságokat készít együtt a család és persze egy autentikus olasz receptet is megoszt velünk. 

18
2019 dec.

 

Pulai Katalin és Kovács Sándor után Molnár Évával folytatjuk a sort ünnepi gasztrokalandozásunkban. A Veyron Ebédlő és Rendezvényház ügyvezetője mesél nekünk, hogyan éli meg a karácsonyi rendezvények végeláthatatlan sorát, mennyi finomság kerül az asztalra a családi összedolgozásnak hála és természetesen egy receptet is mutat nekünk. Az Arany quinoatabulét mi bevalljuk, már kóstoltuk Éváék prezentálásában és már akkor megfogadtuk, hogy a saját ünnepi menünket ezzel a szuperfinom és szuperegészséges előétellel nyitjuk.

13
2019 dec.

 

A Trendalelke virtuális hasábjain megszokhattátok karácsony környékén, hogy kifaggatjuk a kecskeméti gasztronómia figyelemre méltó alakjait, hogyan telnek náluk az ünnepek, és persze, hogy milyen finomságok kerülnek az asztalra. Idén elsőként Pulai Kati, az OHANA Gasztroklub és Főzőiskola megálmodója engedett bepillantást az ünnepi kulisszák mögé, a sort pedig Kovács Sándorral, a Bagatell Étterem tulajdonos-séfjével folytatjuk. 

1. oldal / 13

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449