TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szombaton borítsuk együtt sötétbe Kecskemétet!

22
2021 márc.

Szombaton borítsuk együtt sötétbe Kecskemétet!

Fotó: Kovács László - www.designest.hu Fotó: Kovács László - www.designest.hu

 

Minden évben izgatottan kukucskálunk ki a Föld Órája alatt az ablakon, remélve, hogy egyre több házat, lakást látunk sötétbe burkolózva. Egyébként is kényesen ügyelünk, hogy ne égjen a villany feleslegesen, nem hagyjuk a telefontöltőt a konnektorban, kikapcsoljuk a laptopot, ha épp nem dolgozunk, de a Föld Óráját sem hagyjuk ki évek óta. Mert azon felül, hogy ezzel is tehetünk a bolygónk megóvásáért, egy jó buli is kreatívkodni, mivel üssük el azt az egy órát szombat este, a sötétben.

 

Föld Órája 2021

 

2021. március 27., 20:30-21:30

 

A Föld Órája az egyik legjobb példa arra, hogy bár sokszor gondoljuk, hogy egyéni erőfeszítéseink a környezettudatosság szellemében mit sem érnek a bolygó szintjén, ha ez a sok kis egyéni törekvés összeadódik, máris igazán szemléletes az eredmény! Mi lenne ugyanis, ha a Föld Órája nemcsak egy figyelemfelkeltő kezdeményezés lenne, hanem egy órára tényleg lekapcsolnánk a Föld energiafelhasználását? Nos, a megspórolt energia egy átlagos magyar háztartás energiaigényét félmillió évig biztosítaná. Csak hogy érezzük, mit jelent ez az időintervallum: primitív őseink egymillió éve kezdték el felfedezni az Afrikán kívüli világot.

“Kapcsolj le, de tartsd nyitva a szemed!” – szól az idei Föld órája jelmondata arra utalva, hogy a szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékekre és azok megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Ez nem meglepő, hiszen emberi tevékenységünk elválaszthatatlan a természettől, és hosszú távon is nyomot hagy rajta. Éppen ezért fontos, hogy a lekapcsoláson túl is legyünk aktívak!

Regisztrálj egyénként ezen a linken, és kövesd a példát: március 27-én 20:30-tól egy órára te is oltsd le a világítást, és kapcsolj ki otthonodban minden elektronikus berendezést, ezzel kifejezheted támogatásodat természeti értékeink megóvásáért.

 

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449