TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Hírösnagyi képzés indul Kecskeméten - 50 év feletti gyermekszerető hölgyek és urak kerestetnek

04
2022 máj.

Hírösnagyi képzés indul Kecskeméten - 50 év feletti gyermekszerető hölgyek és urak kerestetnek

Fotó: freepik.com Fotó: freepik.com

 

Szinte nincs olyan női beszélgetés, amelyben ne merülne fel, hogy mennyire kevés a nap 24 órája arra, hogy gyermeket neveljünk, karriert építsünk, ápoljuk a párkapcsolatunkat és baráti kapcsolatainkat, háztartást vezessünk, és akkor még feltöltődnénk, pihennénk is. A klasszikus nagyszülő pedig szinte hiánycikk. Erre nyújt megoldást a CédrusNet Kecskemét HírösNagyi képzése. A 46 órás tanfolyamra azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várják, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel. 


Sokan települtek be Kecskemétre a munkalehetőségek miatt, esetükben távol élnek a nagyszülők, de a tősgyökeres kecskemétieknél is sokszor előfordul, hogy a nagyszülők még aktívan dolgoznak, vagy épp az egészségük nem engedi, hogy az unokákkal töltsék az idejüket. Ilyen helyzetben valóságos kincs egy hivatásos nagyszülő, akinek mindenre van ideje: tehermentesíteni a fáradt szülőket, minőségi időt tölteni a gyerekekkel.

Bár a munkaerőpiacon egyébként hátrányos helyzetűnek számít az ötvenes, hatvanas korosztály, ebben a sziutációban értékes és hasznos tagjai a családoknak, a társadalomnak.

Nekem igazi élmény volt a HíörsNagyikkal dolgozni az elmúlt három képzés munkavállalási moduljának oktatásakor. Az ókori görögök szerint az ember negyven éves koráig csak felkészül az előtte álló életre. A szupernagyik ezek szerint a legjobb korban vannak ahhoz, hogy a bennük összegyűlt tapasztalatot, tudást és szeretetet átadják.

 

HírösNagyi képzés indul 2022.05.13-án!

A 46 órás képzésre azoknak az 50 év felettieknek a jelentkezését várják, akik szívesen foglalkoznak gyermekekkel.  Olyanokat, akik a  megszerzett tudást saját családjukban, saját unokánál  szeretnék alkalmazni, és olyanokat is, akik  hasznos elfoglaltságot keresnek, mellyel kiegészítő jövedelmet is szerezhetnek.

A HírösNagyi nem szakma, de egy olyan tevékenység, mellyel tehermentesítik, segítik a fiatalabb generációt azzal, hogy részt vesznek a családok életében, gondoskodnak a gyermekekről. Ezek a feladatok nem csak a fiatalokat segítik, hanem jót tesznek a „munkavállalóknak„  is.

A tanfolyamot egy izgalmas önismereti tréninggel indítják, mellyel ráhangolódnak a közös munkára. A következő találkozáskor  beszélgetnek a generációk közötti különbségekről és azonosságokról. A folytatásban szakember ismerteti a gyermek fejlődését a nevelés tükrében. Gyermekorvos beszél a gyerekek testi-lelki fejlődésének  szükségleteiről, a gyermekbetegségek felismeréséről, tüneteiről.   

Külön modulban foglalkoznak a mindennapok részét képező informatikai eszközök biztonságos használatával.

Fejlesztőpedagógus, és óvónő beszél a hagyományos, – lassan feledésbemerülő  – valamint a legújabb játékokról.  

A “Munkavállalási 1×1” modul keretében segítséget kapnak hallgatók  az önéletrajz íráshoz, a felvételi találkozón való megjelenéshez, valamint ahhoz, hogy a Nagyi hogyan illeszkedjen be a család életébe.  

Az élet, munka során eddig megszerzett tapasztalatokat a képzés alatt az oktatók  felfrissítik,  új ismeretekkel bővítik.

A képzés elvégzéséről tanúsítványt állít ki a CédrusNet Kecskemét.

Előadók: mentálhigiénés szakember, gyermekorvos, fejlesztőpedagógus, közgazdász, informatikai szakember,

A képzés heti 2 napon, napi 6-8 órás elfoglaltságot jelent: kedd és pénteki napokon /8-9 órai kezdéssel/.

Képzés várható befejezése: 2022. május 31.

Az alkalmasság feltétele: felvételi beszélgetésen való megfelelés és erkölcsi bizonyítvány bemutatása.

Jelentkezni lehet: a képzési díj első részletének befizetésével.

Jelentkezési határidő: 2022. május 06.

Képzés ára: 18.000 Ft, mely két részletben (2×9000 Ft) is fizethető. Cédruskör tagjainknak a képzés ára: 15.000 Ft.

A képzés helyszíne: 6000 Kecskemét, Kápolna u. 24.

Információ és jelentkezés: Gehér Éva – tel.: 20/9139-220, e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. képzési nyilvántartási száma: B/2020/001471

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 04 máj. 2022 20:07
Értékelés:
(0 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449