TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Vagány kezdeményezés űzi el az unalmat a kecskeméti vasútállomáson

04
2019 júl.

Vagány kezdeményezés űzi el az unalmat a kecskeméti vasútállomáson

 

A Rotary Club Kecskemét önkéntesei könyvespolcot telepítettek a váróba, hogy a várakozó utasoknak legyen mivel múlatni az időt. Bárki leemelheti a számára megtetsző könyvet, átlapozhatja, és ha néhány oldal után máris úgy érzi, nem tudja letenni, akkor elviheti magával. Az ingyenes, nyílt könyvtárhoz bárki hozzájárulthat egy-egy lapozgatnivalóval.

 

Az immár több mint száztíz éve létező és aktívan cselekvő jószolgálati világszervezet, a Rotary International kötelékében 20 éve vesz részt önálló munkájával a Rotary Club Kecskemét. A jubileumi elnöki évben most egy újabb, saját fejlesztésű közösségi programmal léptek színre: a klub néhány tagjának közreműködésével a kecskeméti vasútállomás várótermében felállított könyvespolcukat töltötték fel különféle olvasnivalóval.

A MÁV-START Zrt. Szeged Területi Igazgatóságának támogatásával, azzal együttműködésben több száz magyar és világirodalmi mű, szép- és könnyed irodalom, történelmi portrék, albumok, kalandregények, receptfüzetek várják az alkalmi olvasókat. 

 

 

A ROTARY TÉKA célja, hogy a könyvekhez ingyen, mindenféle regisztráció nélkül, bárki és bármikor hozzáférhessen. A már kiolvasott, megunt könyveiket pedig a könyvespolc segítségével elcserélhetik az utasok, hisz aligha történhet jobb egy otthon porosodó könyvvel, mint hogy új gazdára talál!

Akik útravalóként választanak maguknak olvasmányt, bátran tehetik: a szervezők remélik, hogy olvasás után visszakerül a mű vagy új könyv kerül viszonzásképp a polcra.

A keresztségben ROTARY TÉKA nevet viselő olvasósarok a klubtagok, családjaik és szimpatizánsaik jóvoltából már eddig is több doboz tartalék-irodalom összegyűlt. A kínálat pótlása, cseréje és gondozása folyamatos lesz, amelyet szintén a közösség tagjai végeznek.

Ott jártunkkor hirtelen azt sem tudtuk, melyiket kapjuk le a polcról: tanuljunk valamit gyorsan Vekerdy Tamástól a gyereknevelésről vagy szöktessük fel az adrenalinszintünket Agatha Christie-vel. Bővült a könyves bakancslistánk: Cecelia Ahern Nyomomban az életem c. könyve felkeltette az érdeklődésünket, mindenképp beszerezzük majd. Végül egy jógás könyv mellett tettük le a voksunkat, és bevalljuk, nem is tudtuk ott hagyni, ezért cserébe a napokban mi viszünk néhány lapozgatnivalót a menő minikönyvtárba.

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: szerda, 13 július 2022 11:35
Értékelés:
(5 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449