TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Távol az Instagram tökéletes világától: ilyen volt az őszi Fashion Reggeli

19
2022 szept.

Távol az Instagram tökéletes világától: ilyen volt az őszi Fashion Reggeli


Azt gondolhatnád, hogy a Fashion Reggelin boltkórosok hada gyűlik össze, hogy inspirálódjanak a legőrültebb divattrendekről, amik aztán visszaköszönnek majd a tökéletesen megkonstruált Instagram oldalukon.  Ez a hipotézis elég távol áll az igazságtól. Nagyon is valóságos kecskeméti nők meséltek az útkeresésükről és az élet örömeiről szombaton, a Malom Központ kedvelt női rendezvényén. Hogyan töltsd fel az energiatankodat? Hogyan zárj le egy zűrös napot? Hogyan legyél kreatív a gardóbodban és a neszeszeredben? Ezt mind megtudhatod, ha nem voltál ott az eseményen. Ha pedig ott voltál, nem árt egy kis ismétlés.

 

 

Mókus, aki kiszökött a mókuskerékből, de még nagyon egyensúlyozik


Anya, feleség, édesanyja pici lánya, testvér, barátnő, munkavállaló, kolléga és még jó néhány szerepkör – így azonosította magát Schonerné Emődi Edit HR vezető, business és life coach, ami bizony sokunknak ismerős lehet. Edit szerint a Nagy Feró-féle matek nem jön ki, a 8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás nem köszön vissza rá a hétköznapokban. Szeptemberben beindult a verkli: új projektek a munkában, iskolai, óvodai intéznivalók, logisztikai kihívások – kész mókuskerék, amiből nem találjuk a kiutat. „Összeomlani ér, de nem úgy, mint ahogyan Michael Douglas teszi az Összeomlás című filmben” – vallja Edit, és lelkünkre kötötte, hogy semmiképpen se reagáljunk fegyveres erőszakkal, ha nem szolgálnak ki rögtön a McDonald’s-ban.


Tudod, mi tölti és mi szívja le az energiatankodat? Nyomozd ki, hogy mi tart meg, és mi az, ami megérett az elengedésre, mert ez hozza el az életedbe az egyensúlyt, nem pedig a patikamérlegen kimért work-life balance. Kicsit olyan, ez mint a mókus, aki kiszökött a mókuskerékből, és már érzi a szabadság édes ízét, de még sokat egyensúlyozik.  „Nagyjából legyen minden a helyén az életedben, és akkor elégedett lehetsz. Ha nagyon nincs meg az egyensúly, akkor viszont bontsd ki egyik este azt a bort, amit Fehér Anna ajánlott” – így búcsúzott Edit a Fashion Reggeli közönségétől.

 

 

 

Távol az Instagram tökéletes világától


Egy egyedülálló anya 3 kamasz gyermekkel és egy szeparációs szorongással küzdő tacskóval, na meg 3 munkahellyel megspékelve. Így konferálta fel magát Puha Éva kommunikációs vezető és műsorvezető, aki reggel 6-tól este 11-ig pörög, ennek ellenére az egyensúly nem kizárt nála, de egy pohár bor sokat lendít az ügyön. „Az Instagram tökéletes világától nagyon messze vagyok” – mesélte Évi a Fashion Reggeli hölgyközönségének, aki szerint a teljesítmény egy túlértékelt dolog a világunkban. „Lehetek akkor is értékes, ha aznap nem feltétlenül csináltam hasznosat” – vallja Évi, aki az energiatankját zenével és olyan emberek társaságával tölti, akikkel önmaga lehet. Sokszor merít erőt a nagymamájából, hiszen az a generáció túlélt több embertelen történelmi érát is. „Nincs időm nyavalyogni, mert azonnal vége lehet mindennek” – erre legjobb barátnőjének elvesztése döbbentette rá Évit, aki azóta még inkább a sallangmentes életre, a vidámságra és az élet örömeire koncentrál.

 



Hello rétegezés!


Igazán gardróbbarát megoldást hoznak számunkra az őszi trendek: kimaxolhatod a ruhásszekrényed kínálatát, ha rétegzed a ruhákat! Persze azért van néhány aranyat érő jó tanács, amiért Csernus-Farkas Ágota szín- és stílustanácsadónak lehetünk hálásak. Bár a divatszakma 165 cm alatt nem ajánlja ezt a trendet, Ágota szerint nyugodtan bevetheted a rétegzést, de csak vékony ruhadarabokkal kísérletezz. Alma testalkatúként viszont tényleg kerüld ezt a módszert. Hogy mit mivel érdemes párosítani, arra nincs egyetlen jó válasz, mert a kombinációk száma szinte végtelen.  

 

 


Ősz ide vagy oda, nem kell a szekrény mélyére száműznöd a kedvenc nyári darabjaidat a Fashion Reggeli divatszakértője szerint. A lenge ingruhák farmerrel, bőrdzsekivel és garbóval kombinálva születnek újjá ősszel, de kigombolva, egyberuhával társítva is trendi outfit. A nyári szoknyáid sem fognak kihasználatlanul szomorkodni a hűvősebb időben, bátran vesd be őket a szürke napokon, farmer kabát és sportcipő, vagy akár csizma kíséretében. „Ha nincs még selyem top a ruhatáradban, gyorsan szerezz be egyet a Malom Központban, mert télen fűt, nyáron hűt”- hívta fel Ágota a figyelmet erre a visszafogottan elegáns ruhadarabra, ami a gardróbod jolly jokere lehet.  


A cipődivatról idén vagy jót vagy semmit – majdnem ennyiben maradtunk a lábbeli trendek kapcsán. Minden divat, ami brutál vastag talpú: bizony még a legújabb gumicsizmák is megirigyelték a Spice Girls-éra holdjáró cipőit.
„Bár minden okod meglenne rá, hogy elbújj a gardróbodba, kérlek, ne tedd, inkább tekints rá játszótérként ” – így ösztönöz mindenkit a szakértő válság idején kreativitásra az öltözködés terén.

 

 

 


Jelszó: szín-fény-természetesség


Az új évszak nemcsak az öltözködésben hozza magával a változás szelét: a nyári meleget váltó hűvősebb napokon az otthonunkban is más hangulatokra vágyunk.  Eső, szél, szürkeség – itt a bekuckózós időszak, amihez Somoskövi-Mancz Tímea otthontervező lakberendező szolgált lakásdekorációs tippekkel. Az őszi dekorációt színekkel, fényekkel és természetes anyagokkal idézhetjük meg az otthonunkban. 

A nyár friss árnyalatait felváltják a természet változását szimbolizáló őszi levélszínek, a mustárszínek, padlizsánszínek, narancssárgák, elegáns bordók,barnák és mély zöldek. A meleg színek mellett a lelkünknek a meleg fények is jobban esnek ősszel, ezért a lámpások, gyertyák, izzósorok kötelező részei az őszi otthondekornak.  Timi magánemberként és lakberendezőként is szívesen becsempészi a négy fal közé a természetet: az új évszakban jöhetnek a falevél koszorúk, a termésdekorációk makkból és gesztényéből, a különféle méretű és színekben pompázó tökök, amik igazán otthonossá és organikussá teszik a tereket.

 

 

Viszlát hajbaj!


Nem nő? Törik? Hullik? Zsírosodik vagy éppen túl száraz?  Ezekre a hajbajokra kínál megoldási alternatívát a Malom Központ egyik közkedvelt üzlete. Ha csak sejted, hogy mi az a hajdiagnosztika, de még nem volt benne részed, akkor irány az Yves Rocher hajápolási tanácsadása, ahová bejelentkezés nélkül is érkezhetsz szakértő tanácsokért és személyre szabott hajápolási rutin kialakításáért. Ha a hajad egészsége és szépsége mellett a környezetvédelemre is igent mondasz, akkor a samponodat is „zöldítheted”. Kalász-Fúrós Melinda, az Yves Rocher üzletvezetője jó szívvel ajánlotta termékkínálatukból a szilárd samponokat. „Szappannak, néz ki, mégsem az” – mesélte Melinda a 60 grammos, papír csomagolású hajápolóról, ami 2 darab, 300 ml-es flakonnak megfelelő mennyiségű sampont rejt magában, így műanyag hulladék nélkül szépítheted a hajkoronádat.

 

 


Őszi smink újragondolva


„A tökéletes sminkhez nem a legdrágább készítmények kellenek. Legyen rendben a bőröd, hogy lehetessen rá szépen sminkelni. Nem elfedni akarunk, hanem megtartani az egyéniséget, ezért a bőrápolás a szép smink alapja” - ez a szakmai ars poeticája Juhász Barbara sminkesnek, biokozmetikusnak, aki Ágotához hasonlóan kreatív játszótérként tekint a szépészeti szerekre. Nincs szükség ezerféle ecsetre a rohanós reggeleken, az ujjad pont kéznél van felvinni a rúzst vagy a pirosítót. Akár vészhelyzet, akár válság sarkall rá, kísérletezz bátran a különböző sminktermékek kombinálásával és felhasználási helyével. Tudtad, hogy rúzsból és alapozóból kiváló szemhéjpúdert kreálhatsz?
Kétségtelenül őszi szín a narancssárga, de szemhéjon furán mutat, ezért Barbi a különös sminkújdonságok követése helyett inkább a klasszikusabb vonalat ajánlotta a Fashion Reggelin: ha rúzs, akkor jöhetnek a bogyós gyümölcsök minden színben és árnyalatban.

 

 

Új év, új lehetőségek


Bár már/még messze van  január 1-je, a borászok szívének kedves újév még csak most jön, hiszen szüreti időszak van, és készülnek az új borok. „A kandalló mellett már nem rozé fröccsre vágyunk, ugye?” – tette fel a kérdést Fehér Anna Luca, a Koch Borház Kecskemét üzletvezetője. A hideg idő beköszöntével nemcsak színekben és fényekben vágyunk melegségre, hanem a boroknál is a melegítő hatást keressük. Ha ősz, akkor vörösbor, ami igencsak megosztja az amatőr borkedvelők táborát. Sokan keresik, kutatják az édes vörösborokat, amit Magyarország nem tud kínálni, legfeljebb „zsákos napfény” nevű hozzáadott anyaggal dúsított verzióban.  A spanyol és olasz vörösborok édes íze itthon nem köszön vissza, hiszen a mediterrán országokhoz képest jóval kevesebb napfény kényezteti a hazai szőlőszemeket.


Az őszi kuckózáshoz jól jönnek a díszpárnák és hangulatos fények, de Anna szerint még jobb stresszoldó a bor. Persze nem egyedül és nem egy egész palackkal, de a nap lezárásaként magyar bort kortyolni igazán menő dolog. A Fashion Reggelin az évszakhoz és a divatszínekhez is passzoló bort kínált a szakértő: a Szentpéteri Borpince 2022-es, tehát idei Néró Rozéjával koccinthattak a hölgyek.

 

 

A legstílusosabb hölgyvendég


Az izgalmas beszélgetéseken túl másért is megéri jelen lenni: minden Fashion Reggelin díjazzák a legstílusosabb résztvevőt, akinek értékes meglepetés a jutalma. Az esemény egyik résztvevője szinte hozzáöltözött Csernus-Farkas Ágota egyik prezentációs diájához. A selyem top és a hozzáillő kosztüm meghozta számára a legstílusosab hölgyvendég díjat.

 

 

Kedvet kaptál a Fashion Reggelihez?

December 3-án jön a karácsonyi Fashion Reggeli! Kövesd be az eseményt a Facebookon, hogy ne maradj le!

Utoljára frissítve: hétfő, 19 szeptember 2022 20:32
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449