TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ PROGRAM \ Pénteken jótékonysági levendulaszüretre várják a kecskemétieket a Rózsakertben!

01
2021 júl.

Pénteken jótékonysági levendulaszüretre várják a kecskemétieket a Rózsakertben!

 

Már nem kell a Tihanyig vagy Pannonhalmáig utazni, hogy átadjuk magunkat a provance-i életérzésnek: most Kecskeméten is szedhetünk egy kosár illatos, a lila minden árnyalatában pompázó levendulát. A Katona József Gimnáziummal szemközti Boldogasszony Rózsakertben kizárólag most pénteken  gyűjthetjük legállisan a lila csodavirágot. A Hírös Cédrus Egyesület tavaly májusban vette át a kert gondozását, azóta igyekeznek ezt a teret élettel megtölteni, hogy ne csak a város kihasználatlan kincse legyen. Második alkalommal invitálják levendulaszüretre a kecskemétieket, akik felajánlásaikkal támogathatják a Rózsakert fenntartását.

 

 

II. Jótékonysági levendulaszüret
 
2021. július 2., péntek, 10.00-17.30
 
Boldogasszony Rózsakert, Kecskemét
 
Szervezők: Hírös Cédrus Egyesület, CédrusNet Kecskemét, Kecskeméti Rózsakert
 
 
Programok:
  • Levendulaszüret: adományaidért cserébe, a levendulacsokron kívül gyönyörű levendulapárnákkal és finom kekszekkel is gazdagodhatsz. A szervezők kérik, hogy hozz magaddal ollót, így a növény károsítása nélkül szedheted a virágot.
  • Élő zene 14:00 és 17:30 között: Beremendi-Schultz Henrik, a Rózsahölgy Duó és a Pirossapkások zenekar!
  • Beavatás a levendulafonás titkaiba

 

Nem jártál még a kecskeméti Rózsakertben?

A nyüzsgő belvárosból kisétálva igazi aromaterápiában lehet részünk: rózsa- és levendulaillat ölel körbe minket a békés környezetben, ahol egy idő után már a forgalom hangját sem halljuk, ha átadjuk magunkat a pihenésnek.

Európában egyedülálló, szakrális jelentőségű a díszkert, amit Hegedűs Ágoston, azaz Guszti bácsi álmodott és valósított meg hat évvel ezelőtt, hiszen egy élő rózsafüzért alkotnak benne a virágok. Eredetileg templom épült volna a térre, de ennek a tervnek a mementóját már csupán a Mária szobor őrzi.

 

Tetszett a cikk?

 

Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: csütörtök, 01 július 2021 17:59
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449