TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ “Nagy a világ, ők is belenőnek” - megnyitott a kecskeméti, koraszülötteket támogató mentorház

11
2018 máj.

“Nagy a világ, ők is belenőnek” - megnyitott a kecskeméti, koraszülötteket támogató mentorház

 

Családtervezéskor senki sem arról álmodozik, hogy a várva várt gyermek a tervezettnél hamarabb jön világra. Pedig ma, Magyarországon minden 10. baba koraszülött, ami a szülőknek sokkot jelent, a csecsemőnek pedig óriási kihívásokat, akár egy életre szóló hátrányt. Szerencsére megérkezett a segítség: Kecskeméten, a Rákóczi úton megnyitott a Koramentorház, ahol különféle szakemberek segítik a koraszülött gyermekeket és családjaikat.

Dr. Tálosi Gyula, a megyei kórház csecsemő- és gyermekosztályának vezető főorvosa a megnyitón hangsúlyozta, nagyon hiányzott egy olyan hálózat, amely a kórházból kikerülő koraszülött gyermekeket és szüleiket támogatja, mindig sajnálták, hogy a hazaadott babák további fejlődését nem tudják segíteni.

 

 

A Korábban Érkeztem Alapítvány Szeged és Gyula után azonban most Kecskeméten is elindítja a mentorházat, ahol egyrészt számos szolgáltatással lesznek a babák, anyukák, apukák, nagyszülők segítségére, másrészt mentorokat is képeznek majd olyan szülőkből, akik maguk is átélték a koraszüléssel járó krízist. Tőlük hitelesebben aligha tudna támaszt nyújtani bárki. A leendő mentorok egy 20 órás alapképzésen esnek majd át.

“Magyarországon még mindez gyerekcipőben jár, de hiszünk benne, hogy amennyiben anya és apa jól van, akkor a gyermek is jól van. Mi kanadai minta alapján inspirálódtunk, de itthon is látni jó példákat kiválóan működő közösségekre, ilyen például a Down Dada szolgálat, mely szintén sorstárs szülőkből áll. Látszik, hogy kiemelten fontos a közösség ereje, erre építünk mi is, szeretnénk, ha ez elterjedne az országunkban” - mondta magazinunknak Dr. Rádi Katalin, a Korábban Érkeztem Alapítvány alapítója, kuratóriumi tagja.

 

 

A mentorház három terápiás szobájában és tornatermében gyógytornász és konduktor tart mozgásterápiás foglalkozásokat, illetve csoportos gyermekfoglalkozásokra, szenzomotoros tréningekre egyaránt várják majd a korán érkezetteket. Hisz amint a Koramentorház mottója is szól: “Nagy a világ, ők is belenőnek.”, de ehhez célzott törődésre és fejlesztésre van szükség.

Gyásztanácsadásra, családkonzultációra, pszichológussal és mentálhigiéniés szakemberekkel való konzultációra ugyancsak lehetősége nyílik az érintett családoknak. Mindez órarend alapján, regisztrációval működik majd.

A Koramentorházzal bármely platformon felvehetik a kapcsolatot a bács-kiskun megyei családok, személyesen, telefonon, közösségi oldalon keresztül, de természetesen a szakszolgálatok, védőnők is ajánlják a lehetőséget.

 

Elérhetőségeik:

  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • telefon: +3670/6787926, +3670/6787922 és +3670/6787929
  • Honlap 
  • Facebook oldal

 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: péntek, 11 máj. 2018 18:35
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449