TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ Szavazatoddal a színpompás hetényegyházi Kovács Kertészet lehet Magyarország Legszebb Birtoka

24
2021 aug.

Szavazatoddal a színpompás hetényegyházi Kovács Kertészet lehet Magyarország Legszebb Birtoka



A holland tulipánmezős fotók komoly vetélytársat kaptak a hetényi vállalkozás személyében. A közel 40 éve családi vállalkozásként működő Kovács Kertészetben tavasszal és nyáron szinte egymásnak adják a látogatók a kilincset, és számos magyar település köztereit is az ő virágaik díszítik. Azt már kevesen tudják, hogy a nyári szezon után is van élet Kovács László és felesége, Kovács Lászlóné Kati modern fóliasátraiban, ahol télen a mikulásvirágé a főszerep. A ‘80-as években még csak zöldség termett egy parányi fóliasátorban, amiben felegyenesedni sem lehetett. A rendszerváltás óta már kimondottan csak  a pompás virágoké a főszerep, kb. 5 ezer négyzetméteren nőnek télen-nyáron a Kovács család szerető gondoskodása mellett.



Itt tudsz szavazni:

  • Szavazni egy személy csak egyszer tud.
  • A szavazás Facebbok profillal vagy Goole fiókkal lehetséges.

 


"Mind az én gyerekem!"

Kati 30 éven keresztül dajkaként dolgozott a hetényegyházi óvodában, de ezzel párhuzamosan az óvodai műszak előtt és után évtizedekig munkálkodott a kertészetben is. Sokszor megkérdezték tőle, melyiket szereti jobban. “Mindig azt feleltem, hogy nincs különbség. A növényeket éppúgy kell dédelgetni, mint a gyerekeket. Eszméletlenül jó érzés, amikor a régi ovisaim megjelennek a kertészetben, de már hozzák magukkal a saját gyerkőceiket.”

 

 

A kertész kedvence


“Egy virágkertész természetesen befolyásolhatja az ízlést, a divatot, de ahogy Kovács Lászlótól megtudtuk, akár egy újévi koncertfelvétel egész esztendőre eldöntheti a következő évi trendet” - így szól a Kovács Kertészet bemutatója az Év Legszebb Birtoka oldalon. “Bár a tavalyi „piros évet” az idén a rózsaszín és a lila szín térhódítása követte, sőt a tarkaságok is divatba jöttek, az viszont biztos, trendek jöhetnek-mehetnek, a muskátlik és a mikulásvirágok szezonális sikerét semmi sem múlhatja felül.

És persze egy kertésznek is van kedvenc növénye, ami viszont nem változik a trendek hatására sem; Kovács László szívéhez a legyezővirág áll a legközelebb, hisz a legtöbbször egynyáriként nevelt, eredetileg évelő balkonnövény náluk egész nyáron folyamatosan kéklik.”


 

Megosztás = Ez klassz, hasznos írás volt!

Köszönjük, hogy ajánlod barátaidnak a Trendalelke.hu-t!

Utoljára frissítve: kedd, 24 augusztus 2021 08:47
Értékelés:
(4 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449