TrendaLelke

Itt vagy most:Home \ Köz-tér \ 100 rászorulót tartalmas ebéddel megvendégelni nem ördöngősség a kecskeméti vállalkozónők szerint

02
2021 dec.

100 rászorulót tartalmas ebéddel megvendégelni nem ördöngősség a kecskeméti vállalkozónők szerint


Akkor biztosan nem, ha van egy remek közösség, melynek tagjai összedobják a pénzt egy adománygyűjtő doboznak kinevezett pezsgős vödörbe a vállalkozónői reggelin, ketten elmennek beszerezni a 34 kilónyi alapanyagot, öten hámoznak és aprítanak, majd az Olgi séf kezei között születő zamatos tárkonyos raguleveshez almát és szaloncukrot kínálnak. Kedden tizenkettedik alkalommal főztünk a Trendalelke Vállalkozónői Közösség tagjaival a Wojtyla Ház népkonyháján, ahol a védjegyünkké vált ragulevessel kedveskedtünk a nélkülözőknek.

 

 


A Wojtyla Barátság Központ az év 365 napjából 364 napon át lát el étellel 120 nélkülözőt, sokszor épp vállalkozók támogatásával. A szegénység nem válogat, férfi vagy nő, egyedülálló vagy épp sokgyermekes szülő, tucatnyi unokát egyedül nevelő nagymama, vagyonvesztett középkorú vagy egykor szebb napokat megélt nyugdíjas egyaránt a népkonyha rendszeres látogatója.

 

 

Egy-egy alkalommal finom gulyáslevest, bolognai spagettit és sertéspörköltet is készítettünk már vállalkozónői összefogásában, a tárkonyos ragulevest mégis mindig a rászorulók ovációja fogadja a Wojtyla Házban. Bár 100 főre elég munkás szép egyformára kockázni az alapanyagokat, hogy egyszerre főjenek meg és gusztusosan mutassanak a tányérokban, mégis minden évben akad bőven jelentkező a közösségből, akik az idejüket adják a jótékonysági kezdeményezéshez.

 


A Fornetti, a Félegyházi Pékség és az Aldi pékáruival kiegészítve a tárkonyos raguleves igazán tartalmas ebédet kínált a népkonyha pártfogoltjainak, amit szaloncukorral és almával kerekítettünk le. A leves minden cseppje elfogyott kedden, de az almából és szaloncukorból másnapra is maradt még.

 


Sok régi arc köszönt vissza ezen az ebédosztásunkon is, de sajnos új emberekkel is bővült a népkonyha pártfogoltjainak köre. Van, akiről fél utcával távolabbról is lerítt a kiszolgáltatottság és kilátástalanság, mások kínosan ügyelnek rá, hogy ne legyen szembetűnő az elesettségük.

 


Hosszasan ecsetelhetnénk a megrendítő sorsokat, de inkább hasonló cselekedetre buzdítanak mindenkit vállalkozónői közösségunk tagjai.

Támogatnád a  Wojtyla Ház munkáját jótékonysági főzéssel?


Megteheted anyagi támogatással, alapanyagok adományozásával és aktív szerepvállalással, azaz főzéssel egyaránt.

Keresd bátran Kolláth Andreát: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Tetszett a cikk?


Ajánlj másnak is bennünket!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Utoljára frissítve: péntek, 03 december 2021 19:14
Értékelés:
(1 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Partnereink

Kapcsolat

  • Trendalelke.hu Blogmagazin
  • +36302434449